Rondslijpen

Bij Vossebelt slijpen wij al jaren met de grootste kunde en nauwkeurigheid. Ook voor rondslijpen bent u daarom bij ons aan het goede adres. In onze moderne productiefaciliteiten hebben wij de meest geavanceerde slijpmachines om elke slijpklus tot in de detail perfect af te leveren. We vertellen u graag wat meer over rondslijpen.

Wat is rondslijpen?

Rondslijpen is een verspaningstechniek waarbij rotatiesymmetrisch wordt geslepen. Dat betekent dat een slijpsteen de omtrek of de diameter van het werkstuk gelijkmatig wegslijpt tot de gewenste maat. Daarmee kunt u bijvoorbeeld assen, ringen en andere vormen laten slijpen in de diameter die u graag wilt. Bij het rondslijpen onderscheiden we uitwendig en inwendig rondslijpen. Bij uitwendig rondslijpen wordt de buitenomtrek weggeslepen, terwijl bij inwendig rondslijpen de binnendiameter op maat wordt geslepen.

Onze rondslijpmachines

Bij Vossebelt hebben we diverse rondslijpmachines: zowel conventionele als CNC gestuurde rondslijpmachines. Deze machines worden natuurlijk goed onderhouden. Ze zijn van degelijke Duitse of Zwitserse makelij en beschikken over alle mogelijke toebehoren, zoals digitale hoekuitlezing, brillen en steunen. Daarmee zijn ze perfect geschikt om alle wensbare toepassingen in het rondslijpen te realiseren.

Veel mogelijkheden

Bij Vossebelt is bijna alles mogelijk op het gebied van rondslijpen. Met onze machines kunnen we behalve buitendiameter ook binnen en/of plan slijpen. Op onze CNC gestuurde machines is het mogelijk om behalve combinaties van binnen-buiten, ook on-rond te slijpen. We kunnen ook lange assen of bussen slijpen waarbij een combinatie van boring, buitendiameter en eindvlakken vereist is.

Op onze machines met digitale uithoeklezing onder werkstukkop en slijpkop is het mogelijk om bijvoorbeeld conische penkalibers te slijpen. Bij het rondslijpen kunnen behalve maatvoering, ook eisen zoals rechtheid, rondheid, cilindriciteit, haaksheid en oppervlakteruwheid gerealiseerd worden. Indien gewenst nemen wij ook opdrachten aan voor het compleet vervaardigen van kalibers, inclusief certificering.

Accuraat vakmanschap

Hoe goed onze machines ook zijn, onze vakkundige medewerkers zijn het belangrijkst. Zij hebben jarenlange ervaring met rondslijpen en verstaan hun vak. Met hun Fingerspitzengefühl kunnen ze de gewenste kwaliteit tot stand brengen. Wij gaan voor de hoogste kwaliteit! Wij zijn trots op ons vakmanschap en onze rijke historie.

Ons productiefaciliteit

Een goed eindresultaat komt alleen tot stand onder goede omstandigheden. Ons moderne slijpcentrum is gesitueerd in een recent gebouwd pand met alle voorzieningen. De productiehal en meetkamer zijn volledig geklimatiseerd en bieden perfecte omstandigheden om precies rondslijpwerk te leveren. Benieuwd naar onze productiefaciliteit? Bekijk dan onze presentatievideo.

Vossebelt Precisiebewerking

Vossebelt is al jarenlang specialist in precisiebewerking, waaronder rondslijpen. Wij werken samen met vele opdrachtgevers in binnen- en buitenland die niet alleen tevreden zijn met onze precisie en ons vakmanschap; ze ervaren ook de voordelen onze snelle communicatie en flexibele aanpak. Bent u benieuwd wat Vossebelt voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vacatures

We zijn altijd geïnteresseerd in goede vakmensen!