Bij honen komt het aan op precisie. Laat dat nou uitgerekend zijn waar wij goed in zijn. Bij Vossebelt Precisiebewerking hebben we niet alleen moderne productiefaciliteiten en geavanceerde hoonmachines, maar ook vakkundige medewerkers die elke slijpklus zeer precies kunnen uitvoeren. We vertellen u graag wat meer over de slijpmethode die honen heet.

Wat is honen?

Honen is een verspaningstechniek. Deze techniek wordt gebruikt om ronde gaten met uiterste precisie groter te slijpen. De hoonmachine maakt gebruik van hoonstenen die in een hoondoorn geplaatst zijn. Tijdens het honen wordt met grote nauwkeurigheid een kleine hoeveelheid materiaal weggeslepen. Door te honen kunt u met een grote maatnauwkeurigheid rondheid en cilindriciteit realiseren, bijvoorbeeld een cilindervormige binnendiameter. Bovendien is honen is dé manier om een bepaalde gewenste ruwheid aan te brengen aan het materiaal. Bij de bewerking ontstaat namelijk een hoon-nerf, die zorgt voor een oliehoudend oppervlak. Dat is cruciaal als het gaat om loopvlakken zoals die tussen een zuiger en cilinderwand.

Toepassingen

Honen is een techniek die wordt toegepast als er hoge eisen worden gesteld aan de nauwkeurigheid van maatvoering. Door te honen kunnen we namelijk zeer nauwkeurig een diameter realiseren en een zeer hoge oppervlaktekwaliteit. Vandaar dat honen veel wordt gebruikt voor cilinders in verbrandingsmotoren.

Hoonbare materialen

U kunt de meeste materialen laten honen. Of het nu gaat om gietijzer, rvs, staal, hardmetaal of metalen zoals koper, messing aluminium en brons, een bewerking via honen is mogelijk.  Ook glas- en keramieksoorten als aluminiumoxide en zirkoonoxide zijn hoonbaar. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. Onze hoonspecialisten leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen

Onze veelzijdige hoonmachines

We beschikken over zowel horizontale als verticale hoonmachines en hebben een zeer grote voorraad hoonnaalden en hoonstenen. Daarmee kunnen we zelfs boringen doen die onderbroken zijn door bijvoorbeeld een spiebaan. Bij het honen volgen we de reeds aanwezige hartlijn van het product.

Honen in combinatie met binnenslijpen

Het kan zijn dat binnenslijpen een noodzakelijke voorbewerking is van honen, bijvoorbeeld als er naast oppervlakteruwheid, ook hoge eisen aan rechtheid en rondheid gesteld worden. Vandaar dat wij ook de combinatie kunnen bieden van binnenslijpen en honen. Laat ons weten wat uw wensen zijn! Wij denken graag met u mee.

Vakkundige medewerkers

Hoe goed onze hoonmachines ook zijn, alles staat of valt met de bediening ervan. Wij zijn trots op onze vakkundige medewerkers die precies weten hoe ze al uw hoonwerk tot een succes kunnen maken. Met hun Fingerspitzengefühl kunnen ze precies de gewenste kwaliteit tot stand brengen. Vossebelt staat dan ook voor hoogste kwaliteit! Wij zijn trots op de reputatie die wij hierin verworven hebben.

Ons productiefaciliteit

Een goed eindresultaat komt alleen tot stand onder goede omstandigheden. Ons moderne slijpcentrum is gesitueerd in een recent gebouwd pand met alle voorzieningen. De productiehal en meetkamer zijn volledig geklimatiseerd en bieden perfecte omstandigheden voor honen en binnenslijpen. Benieuwd naar onze productiefaciliteit? Bekijk dan onze presentatievideo

Vossebelt Precisiebewerking

Vossebelt is al jarenlang specialist in precisiebewerking, waaronder honen. Wij werken samen met vele opdrachtgevers in binnen- en buitenland die niet alleen tevreden zijn met onze precisie en ons vakmanschap; ze ervaren ook de voordelen onze snelle communicatie en flexibele aanpak. Bent u benieuwd wat Vossebelt voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vacatures

We zijn altijd geïnteresseerd in goede vakmensen!