Bij Vossebelt weten we alles over slijpen en verspaningstechniek. Ook voor leppen of läppen bent u bij ons aan het goede adres. In onze moderne productiefaciliteiten hebben wij de meest geavanceerde slijpmachines om elke slijpklus tot in de detail perfect af te leveren. Maar ook voor handmatige bewerkingen draaien we onze hand niet om.  We vertellen u graag wat meer over leppen.

Wat is leppen?

Leppen, ook wel läppen genoemd, is een verspaningstechniek waarbij twee oppervlakken (het werkstuk en de lepschijf) over elkaar heen bewegen met daartussen en leppasta of lepvloeistof. Leppen gaat dus niet met slijpschijven, maar met een ‘schuurmiddel’. Deze pasta of vloeistof bevat korrels, die tijdens het lepproces versplinteren. Hierdoor wordt het oppervlak gepolijst en ontstaat er een zeer glad oppervlak. De vlakheid die hiermee te realiseren is, is ongekend. Bovendien ontstaat er door het leppen een extreem lage oppervlakteruwheid, zonder bramen. Naast het leppen of polijsten van vlakke oppervlakken, is het ook mogelijk om ronde werkstukken in- of uitwendig te leppen. Dit wordt rondleppen genoemd.

Läppmethodes bij Vossebelt

Afhankelijk van de vorm van het product, gebeurt het läppen handmatig of machinaal. Zoals gezegd kunnen we zeer extreme vlakheden realiseren: tot 1 lichtband (dat is ongeveer 0,00029mm!). We meten deze vlakheid middels een optisch zuiver parallel planglas en de breking van het licht van een monochromatische lichtbron. Daarnaast kunnen we läppen met keramische korrel en met diamant, afhankelijk van het gewenste resultaat. Laat ons weten wat uw wensen zijn, dan informeren wij u graag over onze aanpak.

Accuraat vakmanschap

Bij het leppen komt veel aan op de expertise van de medewerker. Wij zijn er dan ook trots op dat we zo veel vakkundige medewerkers in huis hebben. Zij hebben jarenlange ervaring met leppen en verstaan hun vak. Met hun Fingerspitzengefühl kunnen ze de gewenste kwaliteit tot stand brengen, keer op keer. Wij gaan voor de hoogste kwaliteit! Wij zijn trots op ons vakmanschap en onze rijke historie.

Ons productiefaciliteit

Een goed eindresultaat komt alleen tot stand onder goede omstandigheden. Ons moderne slijpcentrum is gesitueerd in een recent gebouwd pand met alle voorzieningen. De productiehal en meetkamer zijn volledig geklimatiseerd en bieden perfecte omstandigheden om precies rondslijpwerk te leveren. Benieuwd naar onze productiefaciliteit? Bekijk dan onze presentatievideo.

Vossebelt Precisiebewerking

Vossebelt is al jarenlang specialist in precisiebewerking, waaronder leppen. Wij werken samen met vele opdrachtgevers in binnen- en buitenland die niet alleen tevreden zijn met onze precisie en ons vakmanschap; ze ervaren ook de voordelen onze snelle communicatie en flexibele aanpak. Bent u benieuwd wat Vossebelt voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vacatures

We zijn altijd geïnteresseerd in goede vakmensen!